1>:>Phase 2™ skrobiowy neutralizer

Phase 2™ skrobiowy neutralizer

Phase 2™ to niesamowity, niepobudzający, całkowicie naturalny składnik odżywczy, który pochodzi z białej fasoli. Jest to pierwszy składnik, który został klinicznie i naukowo udowodniony jak świetny neutralizer skrobi, która powszechnie występuje w takich produktach jak ziemniaki, pieczywo, makaron, ryż, kukurydza. Phase 2™ to bezpieczny oraz silny składnik odżywczy, który został przebadany klinicznie pod kątem jego roli w zmniejszaniu wchłaniania kalorii skrobiowych. Stosując  Phase 2™ można w bezpieczny sposób spożywać produkty skrobiowe przekraczające normy żywieniowe.

Jaka rolę w kontroli wagi odgrywają produkty skrobiowe?

Podczas procesu trawienia organizm przekształca węglowodany znajdujące się w produktach skrobiowych w cukry. Trawieniem tych węglowodanów zamuje  się trzustkowy enzym alfa-amyla. Kalorie uzyskane z tego spalania to paliwo do życia, problem pojawia się wówczas kiedy spożywamy nadmiar węglowodanów. Brak równowagi pomiędzy spalanymi  kaloriami a spożywanymi oznacza nadmierne gromadzenie tłuszczu w ciele.

Jak zażywać  Phase 2™?

Ostatnie badania wykazały, iż najlepiej zażywać tuż przed posiłkiem,  popijając szklanka wody. Zażywanie w trakcie posiłku lub zaraz po jest również skuteczne, choć najbardziej optymalnym sposobem jest zażycie przed posiłkiem. Znany jest również sposób wysypywania zawartości kapsułki wprost na posiłek .

Czy Phase 2™ wywołuje efekty uboczne ?

Badanie kliniczne, w którym zastosowano ekwiwalent dawki  74 gramów dziennie przez okres 90 dni u osób o wadze 75 kg nie wykazało działań ubocznych. Badanie przeprowadzone przez Pharmachem Laboratories Inc., dotyczące toksyczności ( LD 50) Phase 2™ Skrobiowego  Neutralizera™ wykazało brak toksyczności. Jest to  pierwszy standaryzowany ekstraktu z białej fasoli skuteczny i bezpieczny stosowany przy kontroli wagi ciała.

Podsumowanie badania: brak toksyczności przewlekłej w dawkach 1,0 g na kg masy ciała przez okres 90 dni wg. Ramadasan Kuttan, dyrektora Amala Cancer Research Center, Thrissur w Indiach, który przeprowadził badanie wraz z RC Srimal MD. Dokonano wiele pomiarów takich jak: masa ciała, nekropsja, wartości hematologiczne i biochemiczne

Badania kliniczne dotyczące  skuteczności Phase 2 ™ u ludzi?

Badania kliniczne wykazały, iż Phase 2 hamuje aktywność enzymatyczną amylazy dzięki czemu węglowodany złożone nie ulegają rozbiciu do cukrów  prostych. Oznacza to, iż większość skrobii przechodzi przez przewód pokarmowy w formie niestrawionej. To bezpośrednio przekłada się na poziom glukozy we krwi, który ulega obniżeniu w okresie  od 15 do 80 minut od spożycia produktów skrobiowych.

Produkty wykazujące synergie działania z Phase 2 to: Chitosan,, L-Karnityna, Chrom, CLA oraz enzymy roślinne .

2018-03-14T13:23:24+01:00